Anlık Bildirim

Huawei'ye bir yaptırım daha: Telefonlarında artık microSD kart kullanamayacak

Huawei'ye, ABD merkezli şirketler tarafından uygulanan yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. SD Association, Huawei'yi üye şirketler arasından çıkararak SD kart kullanımını yasakladı.
Çinli teknoloji şirketi Huawei birkaç yıldır sıkıntılı bir süreçten geçiyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde Trump yönetiminin aldığı ve birçok ABD'li şirketin destek verdiği Huawei yaptırımlarınaa bir yenisi daha eklendi. SD Association (SD Birliği) yeni aldığı bir kararla Huawei'yi üye şirketler listesinden çıkardı.

Huawei yeni çözümler üretmek zorunda

Merkezi ABD'de olan SD Association'ın bu kararıyla birlikte Huawei, microSD kart yuvalarına sahip akıllı telefonlar üretemeyecek. Zira SD kart uyumlu cihazlar üretip satabilmesi için SD Association üyesi olması gerekiyor. Bu kararın Huawei ürünlerinin işlevselliğini ne denli etkileyeceğini ise önümüzdeki süreçte göreceğiz.
Şirketin, Huawei Mate 20 ve P30 gibi amiral gemisi cihazlarında kendi NM Card standardı kullanılsa da, şirket hala daha uygun fiyatlı akıllı telefonlarında microSD kart teknolojisini kullanıyor.  Her güne yeni bir şok haberiyle başlayan Huawei'nin bu yaptırıma nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
61582 kez okundu.
76 kişi, toplam 89 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sd association, microsd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim