Anlık Bildirim

Huawei'nin kurucusu, kullanıcı gizliliği konusunda Apple'ı örnek aldıklarını söyledi

Çinli telekominikasyon devi Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, kullanıcı gizliliği konusunda Apple'ı rol model aldıklarını belirterek, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, Cupertino merkezli teknoloji devi Apple'ın, kullanıcı gizliliğini koruma konusundaki tüm çabalarını rol model olarak aldıklarını söyleyerek, ABD'nin causuluk suçlamaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mobil operatörler bizden fazla bilgiye sahip

Financial Times'a verdiği röportajda Zhengfei, Huawei'nin Çin hükümeti ile olan ilişkilerinde benzer bir yaklaşımı benimsemeye çalıştığını ve şirketin Pekin yetkililerine kullanıcı verileri sağlamadığını açıkladı. Zhengfei konuyla ilgili olarak: "Asla böyle bir şey yapmayacağız. Bir kere bile yapsaydım, ABD'nin dünyaya yayacağı kanıtları olurdu. Ardından faaliyet göstermekte olduğumuz 170 ülke ve bölge ürünlerimizi satın almaktan vazgeçer ve şirketimiz çökerdi." ifadelerini kullandı.
Apple, ABD makamlarının cezai soruşturmaların bir parçası olarak istediği bir dizi iPhone'un kilidini açmayı, kullanıcı gizliliğini gerekçe göstererek reddetmişti. Sık sık Çin hükümeti için casusluk yapmakla suçlanan Huawei'nin kurucusu Zhengfei, mobil operatörlerin, müşterileri hakkında şirketlerinden daha fazla bilgiye sahip olduğunu da ifade etti. Başkan Donald Trump tarafından Mayıs ayı ortalarında imzalanan ABD kararına göre Huawei'nin artık Amerikan şirketleriyle çalışmasına izin verilmiyor. Ancak Trump'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı olumlu açıklamalar, bu sorunun tamamen çözüleceğine işaret ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4557 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim