Anlık Bildirim

Huawei'nin işletim sistemi Hongmeng bu hafta tanıtılabilir

Çinli telekominikasyon devi Huawei'nin ABD ticaret yasağı sonrasında geliştirmeye başladığı kendi işletim sistemi olan Hongmeng'in bu hafta içinde tanıtılması planlanıyor.
Reuters'ın yeni bir raporuna göre Huawei, ABD'li şirketlerle ticaret yapma yasağı kararının sonrasında geliştirmeye başladığı kendi işletim sistemi olan Hongmeng'i bu hafta tanıtacak.

9 Ağustos'ta tanıtılabilir

Raporun içeriğinde, Huawei'nin Hongmeng OS adlı kendi işletim sistemini 9 Ağustos Cuma günü Çin'in Dongguan şehrinde düzenlenecek olan geliştiriciler konferansında su yüzüne çıkaracağı belirtiliyor. Huawei yöneticilerinin Reuters'a yaptıkları açıklamada Hongmeng işletim sisteminin ilk olarak Honor akıllı televizyonlara geleceği ve yazılımın öncelikle IoT cihazlar için tasarlandığı açıkladılar.
Ayrıca rapor Hongmeng işletim sistemini, Google'ın geliştirdiği ve geniş bir kullanım alanı olacak Fuchsia ile de karşılaştırıyor. Huawei'nin işletim sisteminin, bir mikro çekirdek etrafında inşa edildiği ve böylece yapay zekayı kullanarak birden fazla platformda çalışabilecek şekilde tasarlandığı da belirtiliyor. Bununla birlikte Hongmeng'in şu an akıllı telefonlarda da test edildiği ve yılın sonlarında Huawei Mate 30 Pro amiral gemisi ile birlikte piyasaya sürülebileceği dahi söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim