Anlık Bildirim

Huawei'nin ABD kabusu iki hafta içinde sona eriyor

ABD'nin uyguladığı ticaret yasağı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Huawei yakında rahat bir nefes alacak. Amerikan şirketlerine Huawei ile yeninden iş yapabilme izni çıkıyor.
Reuters'in haberine göre önümüzdeki iki hafta içinde ABD'li şirketlerin yeniden Huawei ile iş yapmasına izin verilecek. Çinli teknoloji devi Mayıs ayının ortalarında kara listeye alınmış ve Amerikan firmalarıyla çalışması yasaklanmıştı.
Huawei için en büyük darbe kuşkusuz ki Android ve Windows gibi işletim sistemlerinin de yasak kapsamına girmesi oldu. Neyse ki bu ayın başlarında ABD Ticaret Bakanlığı yerel şirketlerin Huawei'ye ürün satmak için lisans talep etmesine izin vermeye başladı.

İlk şirketler yakında lisans alacak

Şu an için bu lisansların ne zaman çıkacağına dair herhangi bir bilgi olmasa da üst düzey bir ABD yetkilisi hükümetin ilk grubu yaklaşık iki hafta içinde onaylayabileceğini söyledi.
Huawei ile çalışmak için onay isteyen şirketler henüz bilinmiyor ancak ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yalnızca ulusal güvenlik için tehdit oluşturmayan lisansların verileceğini ifade etmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12957 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim