Anlık Bildirim

Huawei krizi çözülüyor olabilir: ABD'li bazı kurumlar yasağı kaldırdı

ABD'li şirketler tarafından uygulanan ambargolara maruz kalan Huawei ile ilgili krizin çözüm yoluna girdiği belirtiliyor. Birçok ABD'li organizasyon şirkete uyguladığı yasağı kaldırmış durumda.
Çinli teknoloji şirketi Huawei, son iki haftadır oldukça sancılı bir süreçten geçiyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın bu ayın başlarında uygulamaya koyduğu kısıtlamalar nedeniyle birçok ABD'li şirket ve organizasyon tarafından ambargo uygulanan Huawei için çözümün kapıda olduğu belirtiliyor.

Düğüm çözülüyor

Yaşanan bu krizin bir dönüm noktasına yaklaştığını söylemek mümkün. Zira, Çinli teknoloji devi Huawei'ye sırtını dönen birkaç ABD'li dev organizasyon an itibarıyla şirketle tekrar işbirliği yapmaya hazır görünüyor. WIFI Alliance , Jedec ve SD Association organizasyonları kısa bir süre önce resmi ortakları arasından çıkardıkları Huawei'yi, web sitelerini güncelleyerek listelerine tekrar dahil ettiler.
Tüm bu organizasyonlar Google, Qualcomm ve Intel gibi birçok ABD'li teknoloji devinin izinden giderek, Huawei'ye karşı yaptırımları desteklemişlerdi. Çünkü ABD yasalarına göre bu zorunlu bir durumdu. Ancak yaşanan bu gelişme sonrasında  Huawei'nin ABD ile yeni bir anlaşma yapacağı ve bu anlaşmanın da kısa bir süre içinde resmiyet kazanacağı ifade ediliyor. Konuyla ilgili olarak iki cepheden de henüz bir açıklama gelmediğini de belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17912 kez okundu.
36 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim