Anlık Bildirim
Sıradaki Video

Huawei'in Android alternatifi Harmony OS | Mobilite

Mobilite'nin yeni bölümü ekranlarınızda. Mesut Çevik ve Erdi Özüağ, Huawei'in yeni işletim sistemi Harmony OS'u yorumluyor. Huawei'in önceliği Android olsa da, her türlü ihtimal gündemde.
Mobilite'nin yeni bölümünde Mesut Çevik ve Erdi Özüağ, Amerika'da kara listeye alınan Huawei'in durumu ve Android'e alternatif "b planı" olarak geliştirdikleri Harmony OS işletim sistemini konuşuyorlar.
Huawei'in akıllı telefonlar için önceliği Android olsa da, Amerika'nın kara liste uygulaması şirketin 2020 için yeni bir Android telefon piyasaya sürmesini engelliyor. Mate 30 ailesi için şu an bir sorun görünmüyor, büyük olasılık ile kara liste uygulamasının devreye girdiği Mayıs ayı öncesi gerek lisans sözleşmesi yapıldığı için. 
Huawei'in mevcut durumu bir şekilde çözüme ulaşmaz ise Harmony OS şirketin tüm ürün grubunda devreye girecek. İlk etapta akıllı televizyon ve akıllı saatlerde kullanılacak işletim sistemi, Huawei CEO'su Richard Yu'nun ifadesine göre  birkaç günde telefonlarda kullanıma hazır olabilir, dolayısıyla Android'e alternatif b planı olarak geliştiriliyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim