Anlık Bildirim

Huawei hedefi koydu: 2020’de Samsung’u geçip bir numara olacağız

Teknoloji devi Huawei'nin Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, 2020'de dünyanın bir numaralı telefon üreticisi olabileceklerini söyledi. Ancak Samsung'u tahtından indirebilmek hiç de öyle kolay değil.
Huawei'nin Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu, oldukça iddialı bir açıklama yaparak yakında dünyanın bir numaralı telefon üreticisi olabileceklerini söyledi. CNBC'ye konuşan Yu, Huawei'nin 2020'de Samsung'u geçmeyi umduğunu ifade ederk "Gelecek yıl, bir numaraya çok yakın olacağız, belki de Samsung ile eşit olacağız. Ve en az bir yıl sonra belki 2020 yılı için bir numara olma şansımız var" dedi.
Samsung şu anda dünyanın en büyük telefon üreticisi konumunda. Huawei ise Güney Koreli şirketin bayağı bir gerisinde. Yu, Huawei'nin risk alma konusunda gösterdiği cesaret sayesinde 2010'daki 90 dolarlık IDEOS marka akıllı telefondan, 1.000 doların üzerinde fiyat etiketi taşıyan üç arka kameralı Mate 20 Pro amiral gemisini çıkaracak seviyeye hızla yükseldiğini düşünüyor.

Huawei'nin Samsung'u geçmesi kolay görünmüyor

Deneyimli yönetici 5G özellikli bir cihazın yanı sıra katlanabilir telefon üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bununla birlikte artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisi ile güçlendirilmiş bir akıllı gözlük geliştirdiklerini ifade etti. Huawei ayrıca yapay zekanın (AI) da şirketi ileriye taşımaya yardımcı olacağına inanıyor.
Samsung, akıllı telefon pazarında güçlü bir rakip. Counterpoint şirketinin araştırma direktörü Neil Shah'a göre, Huawei'nin Samsung'u geçebilmesi için çeyrek başına 30 milyon ila 40 milyon arasında daha fazla cihaz satması gerekecek. Yani Güney Koreli şirketin birincilik tahtından indirmek hiç de öyle kolay değil.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6163 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim