Anlık Bildirim

Huawei'den geliştiricilere: Bizim işletim sistemimiz için uygulama yapın

Çinli teknoloji devi Huawei kendi işletim sistemi üzerindeki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şirket son olarak geliştirilere seslenerek HongMeng için uygulama oluşturmalarını istedi.
ABD'nin uyguladığı ticaret yasağı nedeniyle zor günler geçiren Huawei özellikle akıllı telefon operasyonları ile ilgili büyük sıkıntı yaşıyor. En çok merak edilen konulardan biri de şirketin Android olmadan, mevcut ve gelecekteki akıllı telefonlarına yönelik yazılım desteğini nasıl sağlamayı planladığı.
Çinli teknoloji devi hali hazırda kendi mobil işletim sistemini geliştirme konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Huawei son olarak geliştiricileri HongMeng olarak anılan işletim sistemi için uygulama yapmaya çağırdı.
Şirketin Strateji ve Endüstri Gelişimi Başkan Yardımcısı Xiao Ran, Ark derleyicisini Ağustos ayının sonunda resmen açık kaynaklı hale getirmeyi planladıklarını söyledi.

Android'den daha hızlı ve pürüzsüz olabilir

2019 Çin Açık Kaynak Zirvesi'nde konuşan deneyimli yönetici ayrıca platformu, geliştiricileri kendi işletim sistemlerine davet etmek için kullandı ve onlardan HongMeng için uygulama oluşturmalarını istedi.
Huawei, Ark derleyicisinin Android'den çok daha verimli olduğunu öne sürdü. Daha hızlı uygulama başlatma süreleri ile çok daha pürüzsüz bir performansa ulaşılabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde de HongMeng'in Android'den %60 daha hızlı olduğu iddia edilmişti.
Huawei'nin işletim sistemiyle ilgili ortaya atılan tüm bu spekülasyonların ne derece gerçek olduğunu ancak HongMeng kullanıma sunulduktan sonra öğrenebileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13569 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim