Anlık Bildirim

Huawei, Google Play Store alternatifi açık kaynaklı Aptoide ile anlaşma yolunda

Huawei'ye karşı yaptırımların ciddileşmesi sonrası firma, Amerikan merkezli olmayan ürünler için çalışmalarına son hız devam ediyor. Son çalışmalar Aptoide adlı açık kaynak mağazaya yönelik.
Son birkaç gün içerisinde kendisini ilginç ve kötü bir durumda bulan Huawei, Amerikan hükümetinin yaptırımlarına mâruz kalıyor. Tüm Amerikan firmalarıyla bağlantıları kesilen Çinli firma, eksilen hizmet ve ürünlerinin yerini doldurmak için de çaba harcıyor.
Gelecek telefonlar için Android lisansı dondurulan, hatta Android Q betasından da atılan Huawei, dün meydana gelen olayda ARM işlemcilerinin lisanslarını da kaybetti.
ABD, yaptırımların 90 gün sonra başlaması talimatını verse de Huawei ister istemez destek planı peşinde. Şimdiye kadar geliştiricileri kendi uygulama mağazası App Gallery’ye içerik eklemeleri için teşvik eden Huawei’nin ilk yedeği bu uygulama olacaktır. Bu planın çalışma ihtimali tabii ki daha yüksek çünkü tüm Huawei modelleri bu mağaza uygulaması yüklü olarak geliyor.
Portekiz’den bir haber kaynağı tarafından yapılan habere göre, Aptoide adlı açık kaynaklı Google Play Store alternatifi, Huawei ile görüşmeler yapıyor. Aptoide şu an için 900 binden fazla uygulamaya ve 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip.
Rapora göre Huawei ayrıca Avrupalı telekom firmalarına Huawei ve Honor telefonlara uygulama mağazası App Gallery’nin yüklenmesi için anlaşmalar teklif ediyor. Eğer firmanın Aptoide ile anlaşması olumlu sonuçlanırsa Huawei’nin uygulama ekosistemi sorunu bir nebze hafifleyecektir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9757 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, google play ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim