Anlık Bildirim

Huawei, Apple'a 5G modem satmak istiyor

Teknoloji devi Apple'ın yeni nesil iPhone'larda kullanılacak 5G yonga setlerini tedarik etmede sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Gelen haberler Huawei'nin devreye girmek istediği yönünde.
Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız haberlerle de sizlere duyurduğumuz üzere, Apple, 5G iPhone'ların üretiminde kullanılacak olan modemleri tedarik edemiyor. Şirketin yaşadığı bu sıkıntı 2020 yılında piyasaya sürülmesi planlanan 5G destekli iPhone modelinin 2021 yılına sarkmasına neden olmuş durumda. Ancak Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin devreye girmesi sonucu bu durum değişebilir.

Apple'ın yaklaşımı merak konusu

Engadget'in yayınladığı bir rapora göre Çinli telekominikasyon devi Huawei, Apple'a 5G yonga seti satma konusunda istekli. Şirket yıllardır piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarında kendi yonga setlerini kullanıyor ve görünen o ki bu geleneği bozmak üzere. Huawei'nin 5G teknolojisini satmak için sadece Apple'a sıcak bakması ise ilginç bir durum olarak değerlendiriliyor.
Apple, çip üreticisi Qualcomm ile mahkemelik ve Intel'in de 5G yonga setlerini 2020 iPhone modellerine yetiştirmesi mümkün görünmüyor. Bu nedenle ABD merkezli şirketin, Trump hükümetinin sıkıntılar yaşadığı bir Çinli şirketle anlaşıp anlaşmayacağı büyük bir soru işareti. Konuyla ilgili iki şirketten de resmi bir açıklama yapılmadığını da belirtelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim