Anlık Bildirim

Huawei Android'ten Rus menşeli Aurora OS'a geçebilir

Huawei, kısa bir süre için Android'ten Rus menşeili Aurora işletim sistemine geçebilir. Şirket yakın gelecekte Rusya’nın iletişim bakanlığındaki yetkililerle görüşmelere başlayacak.
Hepimizin bildiği üzere Çinli mobil teknoloji devi Huawei, Google'ın çok yakında cihazlarından Android desteğini çekecek olması sebebiyle hayli zor günler geçiriyor. Şirket, bu ambargoyla başa çıkabilmek için kendi işletim sistemi HongMeng OS'un hazırlıklarına çoktan başlamıştı ve oldukça büyük bir mesafe kat ettiklerini açıklamıştı ancak görünüşe bakılırsa işler sandığımız kadar iyi gitmemiş.

Hongmeng OS'un 2020 yılının ikinci çeyreğinde dünya genelinde yayınlanacağı söyleniyor ve kullanıcıların o güne kadar mağdur olmamaları için Huawei çözüm arayışına girmiş durumda.

Huawei'in kısa bir süre için Rus menşeili Aurora işletim sistemini kullanmasının uygun olup olmayacağına karar vermek amacıyla, Rusya’nın iletişim bakanlığındaki yetkililerle görüşmelere başlayacağı açıklandı.

RIA Haber Ajansı tarafından yapılan bir habere göre, bu açıklama Rusya Dijital Gelişim, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakan Yardımcısı Mihail Mamonov'dan geldi. Mamonov'un açıklamalarına göre şu an erken görüşme aşamasında olan taraflar anlaşmaya oldukça sıcak gözle bakıyor ve ilk ciddi görüşmeler bu yılın Sonbahar döneminde başlayacak.

Aurora OS, Finlandiyalı yazılım üreticisi Jolla tarafından geliştirilen Sailfish OS tabanlı, Rus menşeili bir mobil işletim sistemi. Aurora OS, kendi memleketinde bile yeterince rağbet gören bir işletim sistemi olmasa da gizlilik ve güvenlik konusunda pek çok kullanıcısının beğenisini çekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29771 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, jolla ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim