Anlık Bildirim

Huawei kendi işletim sistemine geçerse Google 800 milyon kullanıcı kaybeder

Huawei yöneticisi Ren Zhengfei, bir röportajında Huawei’nin Android işletim sistemi terk etmesi durumunda Google’ın 700-800 milyon kullanıcı kaybedeceğini belirtti.
Huawei Android kullanmazsa Google kullanıcı kaybed Tam Boyutta Gör
ABD ve Çin arasındaki gerilimin Huawei’ye etkileri herkes tarafından merakla takip ediliyor. Firmanın belki de en çok elini kolunu bağlayan nokta, cihazlarında kullandığı Android işletim sistemi oluyor. Her ne kadar halihazırda raflarda yer alan telefon modelleri sıkıntısız bir şekilde güncellemelerini almaya devam edecek olsa da Huawei’nin kendi işletim sistemine verdiği önemin artırdığı biliniyor. CNBC’ye konuşan Huawei yöneticisi Ren Zhengfei, Android’i terk etmeleri durumunda Google’ın gelecekte 700-800 milyon kullanıcı kaybedeceğini aktardı.

Android’in değiştirilmesi istenmiyor

Ren Zhengfei röportajında Google ile olan bağlarını ve Android işletim sistemini değiştirmek istemediklerini de söyledi. Android’i terk etmek firmanın büyüme hızını kötü yönde etkileyecektir. Ancak eğer işler bu noktaya gelirse Huawei’nin işletim sistemini değiştirmek için hazırlıklarına hızla devam ettiği biliniyor.

Huawei’nin işletim sistemi tercihinde ise birçok tahmin mevcut. Firmanın kendi HongMeng OS, Ark OS işletim sistemi isimlerine ek olarak Sailfish OS ve Rusya’nın Avrora OS işletim sistemleri de ihtimaller dahilinde gözüküyor.

Huawei’nin yeni işletim sistemi hakkında iddialı bilgiler de ara ara gün yüzüne çıkıyor. Sızıntılar doğru çıkarsa Android uygulamalarını destekleyen, hızlı bir Huawei işletim sistemi görmemiz mümkün. Hatta Oppo, Xiaomi, Meizu gibi diğer Çinli firmalar da Huawei’nin geliştirdiği bu işletim sistemini kullanmaya karar verirse, Android’in karşısına önemli bir rakip çıkabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13819 kez okundu.
27 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, huawei ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim