Anlık Bildirim

Huawei 200 milyon cihazlık satış hedefine ulaşmayı başardı

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, 2018'de 200 milyon cihazlık satış hedefini geride bırakarak kendi tarihindeki en yüksek rakama ulaşmış oldu. Detaylar haberimizde.
Huawei 200 milyon cihazlık satış hedefine ulaşmayı başardı
 
Bu yıl Huawei için her ne kadar talihsizliklerle dolu geçen bir yıl olsa da şirket, 2018 yılını çok önemli bir rekorla kapattı. Huawei, bu yıl için belirlemiş olduğu 200 milyon cihazlık satış rakamını geride bırakmayı başardı. 
Nova 4 modelinin tanıtım etkinliğinde konuşan mobil bölüm başkanı He Gang, 25 Aralık'ta 200 milyon  cihazlık satış rakamını geçmeyi beklediklerini açıklamıştı. Tahmini oldukça isabetliydi ve şirket, belirlenen tarihten çok kısa zaman önce bahsi geçen satış rakamını geride bıraktığını duyurdu. Geçtiğimiz yılı 153 milyonluk bir satış rakamı ile kapatan şirket, kendi tarihinde ilk kez bu denli yüksek bir rakama ulaşmış oldu.
Şirketin 8 yıl içerisinde kat etmiş olduğu mesafeyi aşağıdaki tablodan görebilirsiniz. 
 
Huawei 200 milyon cihazlık satış hedefine ulaşmayı başardı
 
Şirketin 100 milyon cihazlık satış rakamın Temmuz ayında geride bıraktığı hatırlandığında sadece 5 ayda 100 milyon daha satış yapılmış olması oldukça takdire şayan. Üstelik Amerika ile yaşanan gerginlikler, çeşitli ülkelerde yapılan yasaklamalar, şirket içinde yaşanan bir takım gerginlikler ve daha pek çok talihsizlik düşünüldüğünde bu yıl Huawei için bir hayli zorluydu.
Huawei2018 yılı için belirlemiş olduğu hedefe böylelikle ulaşmış oldu. Sırada ise 2019 için belirlemiş hedef var. Bu yıl için 180-200 milyonluk bir satış rakamı öngördüğünü belirten şirket, 2019 için hedefinin dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olmak olduğunu dile getirmişti. Huawei 2019'da bu idealini gerçekleştirerek zirveye yerleşebilecek mi hep birlikte göreceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim