Anlık Bildirim

Hong Kong’da çatışma noktalarını gösteren uygulama Apple tarafından kaldırıldı

Çin hükümetiyle ters düşmek istemeyen Apple, Hong Kong haritasında çatışma noktalarını gösteren ve kullanıcılara alternatif yollar sunan HKmap Live uygulamasını kaldırdı.

Son dönemde Hong Kong’da yaşanan protesto gösterileri gündeme damga vurmuş durumda. Protestocular ve güvenlik güçleri arasındaki gerginlik zaman zaman çatışmalara dönüşüyor. Çin hükümeti de protestocuların önünü alabilmek için her yola başvuruyor.

Kafa karıştıran karar

Bu hafta yaşanan bir gelişme baskıcı Çin yönetiminin erişemediği bir alanın olmadığını gösterdi. Kullanıcılara mevcut çatışma bölgelerini göstererek güvenli alanlara yönlendiren HKmap Live uygulaması App Store mağazasından kaldırıldı.

HKmap Live uygulaması vatandaşların çatışma bölgelerinden uzak durmasını sağlıyordu. Kullanıcı verilerine dayanan uygulama aynı radar tespitinde olduğu gibi hangi noktalarda yoğun çatışma ve kargaşa yaşandığını gerçek zamanlı gösterebiliyordu. Uygulamanın diğer bir faydası ise güvenlik güçlerinin yaptığı duyuruları anlık olarak kullanıcılara iletmesiydi.

Apple engelleme gerekçesi olarak uygulamanın polisten kaçmak için bir araç haline gelmesi ihtimalini gösteriyor. Geliştiriciler ve kullanıcılar ise insanlara ve yetkililere faydalı olacak bir uygulamanın kanunsuz statüsüne düşürülmesine tepkili. Pek çok otorite Çin hükümetinin baskısına Apple’ın boyun eğdiğini ifade ediyor. Hali hazırda kaldırma gerekçesine itiraz edildiği ve değerlendirme aşamasında olduğu belirtiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim