Anlık Bildirim

Honda ve General Motors, daha ucuz ve verimli bataryalar geliştirmek için anlaştı

Otomotiv sektörünün iki dev oyuncusu Honda ve General Motors, yeni nesil batarya teknolojisi geliştirmek için anlaştı. Bu bataryalar şimdiye nazaran daha küçük, daha verimli ve düşük maliyetli olacak.

Honda ve General Motors, daha ucuz ve verimli bataryalar geliştirmek için anlaştı Tam Boyutta Gör
 

Honda ve General Motors, önümüzdeki yıllarda piyasaya sürülecek elektrikli araçlarda kullanılacak yeni nesil batarya teknolojisi geliştirmek için güçlerini birleştirdi. Yapılan anlaşmaya göre Japon otomobil devi General Motors’un yeni nesil batarya sistemini geliştirmesinde yardım edecek. General Motors da bataryaların Honda’nın araçlarında kullanılmasına izin verecek.

İki dev şirketin ortaklığıyla geliştirilen bataryalar şimdiye nazaran daha yüksek enerji yoğunluğuna, daha küçük boyutlara ve hızlı şarj özelliğine sahip olacak. Gelişim süreciyle alakalı zaman çizelgesi paylaşılmadı. Fakat bataryaların ağırlıklı olarak Kuzey Amerika pazarındaki araçlar için kullanılacağı açıklandı. Ayrıca şimdiki bataryalara göre çok daha ucuza mal edileceği sözü verildi.

Honda, yapılan açıklamada elektrikli araçlarla ilgili gelecek planlarından pek bahsetmedi. Fakat General Motors 2023 yılına kadar en az 20 elektrikli araç piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirketin şimdiki en ünlü elektrikli modeli Bolt. Önümüzdeki yılın ortalarında Bolt modelini baz alan biri elektrikli crossover olmak üzere iki yeni elektrikli araç çıkarılacak.

Honda ve General Motors daha önce de yakıt hücresi teknolojisi geliştirmek için bir araya gelmişti. Hala devam eden bu ortaklık ile birlikte üzerinde çalışılan yeni nesil hidrojen yakıt hücrelerinin de 2020 yılında üretime geçmesi planlanıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim