Anlık Bildirim

Honda 232 bin aracını geri çağırıyor

Japon otomobil üreticis Honda, geri görüş kamerasından gelen görüntülerin ekrana yansıması esnasında hata veren yaklaşık 232 bin aracını geri çağırma kararı aldı.

Honda 232 bin aracını geri çağırıyor Tam Boyutta Gör
 

Son yıllarda araçlarındaki; hava yastıklarında ve klima motorlarındaki aksaklıklar nedeniyle sık sık araç geri çağırma operasyonları düzenleyen Honda, kısa bir süre içinde yeni bir geri çağırma sürecini başlatacak. ABD'de Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi'ne başvuruda bulunan şirket 2018 model Honda Accord ve 2019 model Honda Insight hibrit otomobillerinden oluşan toplamda 232 bine yakın aracı geri çağırıyor.


Hata yazılımdan kaynaklanıyor 

Honda sözcüsü Tomoko Takemori tarafından yapılan açıklamaya göre geri çağırmanın nedeni geri çağırmaya konu olan araçlarda geri görüş kamerasındaki görüntünün düzgün bir şekilde aktarılamaması. Bu araçlarda vites değiştirme anlarında zaman zaman geri görüş kamerasından gelen görüntünün ekrana yansımadığını ve sürücülerin siyah bir ekranla baş başa kaldığını belirten Honda sözcüsü, bu sorundan kaynaklanan herhangi bir kaza ya da yaralanma vakasıyla karşılaşmadıklarını belirtiyor. Yine de kaza riskinin azaltılması için bu sorunun ortadan kaldırılması gerekiyor.


 

Honda'nın açıklamasına göre söz konusu problem araçlardaki bilgi-eğlence yazılımındaki bir hatadan kaynaklanıyor. Bu yazılım üzerinde yapılacak küçük bir değişiklikle hatanın giderilebileceğini belirten şirket 5 Kasım 2018 tarihinde başlayacak operasyonlardan herhangi bir ücret alınmayacağını da ekledi. ABD'nin yanı sıra Kanada'da 14 bin, Almanya'da 6 bin ve Güney Kore'de 3 bin araç da geri çağırıldı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15469 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
honda, geri çağırma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim