Anlık Bildirim

HoloLens 2, gerçek savaşı Call of Duty oyunu gibi yaşatacak

Yazılım devi Microsoft'un, Mobil Dünya Kongresi kapasamında tanıttığı yeni karma gerçeklik gözlüğü HoloLens 2, ABD Ordusu tarafından kullanılmaya başlanacak. İşte konunun detayları.
Geçtiğimiz aylarda sizlere duyurduğumuz üzere Microsoft, Mobil Dünya Kongresi'nde (MWC 2019) karma gerçeklik gözlüğü HoloLens 2'yi tanıtmıştı. Kurumsal şirketlere yönelik geliştirilen bu teknolojinin askeri versiyonunun ABD Ordusu tarafından kullanılacağı açıklandı.

Askerlere büyük avantaj sağlayacak

CNBC'nin haberine göre özel kuvvetler tarafından sahada kullanılacak olan Hololens 2'nin askeri versiyonu, ABD Ordusunun yeni teknolojik gücü olacak. Microsoft'un bu sistemi geliştirmek için birçok askerle yakın çalıştığı ve rakibi Magic Leap şirketini devre dışı bırakarak 480 milyon dolarlık sözleşmeyi kazandığı ifade ediliyor. Sistemin şu anki sürümünde askerler yere baktığında, arkadaşlarının veya düşmanlarının yerini harita üzerinde görebiliyorlar.
Bu sistemin efsanevi savaş oyunu Call of Duty'i hatırlattığını belirten yetkililer, HoloLens 2'nin askerlerin nişan almalarını da kolaylaştıracak özelliklerle donaltıldığını ifade ediyorlar. Sistem ayrıca, Flir tarafından sağlanan ve kulaklığın tepesine gümüş renkli bir top olarak entegre edilmiş bir termal kamerayı da destekliyor. Bu, askerlerin karanlıkta ve dumanın içinden görmesini sağlıyor ve geleneksel gece görüş gözlüklerinden daha iyi performans gösteriyor. ABD Ordusu'nun HoloLens 2'nin askeri sürümünü, 2022-2023 yılları arasında kullanmaya başlayacağı ve 2028 yılına kadar da geniş bir askeri personele sunmayı planladığı açıklandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim