Anlık Bildirim

Hollanda elektriğini çatılardan karşılıyor: Kurulu güç 5GW’a yaklaştı

Güneş enerjisinden faydalanma adına ders niteliğinde bir proje yürüten Hollanda, sadece çatılara kurduğu paneller ile 5GW seviyesini yakalamak üzere. İşte detaylar:

Hollanda elektriğini çatılardan karşılıyor: Kurulu güç 5GW’a yaklaştı Tam Boyutta Gör

Elektrik ihtiyacının %40’dan fazlasını 2050 yılına kadar uygun fiyata yenilenebilir enerjiden elde etmeyi hedefleyen Hollanda, Avrupa Birliği’nin 2020'de kullanılan enerjinin %14’ünün yenilenebilir enerji kaynaklı olması hedefine de kısa sürede ulaşabilecek ülkeler listesinde yukarılarda yer alıyor. Bu odakta son derece etkin bir yol izleyen Hollanda, güneş enerjisinde gözünü çatılara dikmiş durumda.

2019 yılına başlarken güneş enerjisinde kurulu güçte 4414MW seviyesine ulaşan ülke, kurulu gücün %90’dan fazlasını evlerin ve iş yerlerinin çatılarına kurulan panellerden elde ediyor. Bu sayede zaten kısıtlı olan araziler de farklı amaçlar için kullanılabiliyor. Çatılara kurulu güneş panellerinde iş yerlerinin payı 1662MW, barınma amaçlı konutların ise 2307MW olduğu aktarılmış.


Enerji ihtiyacının %80’den fazlasını ithalat yoluyla karşılayan Hollanda’da son 7-8 yıldır çatılara kurulan güneş panellerine devlet de belirli kotalar dahilinde teşvik uyguluyor. Özellikle son 5 yıldır “bankaya para yatırmaktan daha kârlı bir yatırım” mottosu ile önemli çalışmalar yürütülüyor.

Toplam enerji tüketiminin %2’lik dilimini güneş enerjisinden elde etme noktasına yaklaşan Hollanda’da inşaat şirketlerinin sürdürülebilirlik görevi nedeni ile yeni yapılan binalarda yenilenebilir enerji kurulumu yapması yükümlülüğü var. Konutlardaki ilgi de hesaba katılınca bu yıl 2 gigawatt seviyesinde bir artışın yakalanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8085 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, güneş enerjisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim