Anlık Bildirim

Hollanda, 3D yazıcılarla ev inşa edecek

Hollanda'nın Eindhoven şehri yakınlarında bir inşaat firması, 3D yazıcıları kullanarak dünyanın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evlerini üretmeye başlıyor.

Hollanda, 3D yazıcılarla ev inşa edecek Tam Boyutta Gör
 

3D yazıcıların yaygın bir şekilde kullanılmasıyla birlikte üç boyutlu baskı teknolojisinin yapay organ üretiminden otomobil üretimine kadar çok geniş yelpazede kullanıldığına şahit oluyoruz. Bu teknolojinin gelecekte insanlık için önemli olabilecek bir diğer kullanım alanı ise inşaat endüstrisi. Bazı girişimciler üç boyutlu yazıcıları kullanarak maliyeti düşük prototip evler inşa ederken Hollandalı bir inşaat şirketi bu teknolojiyi ticari kullanıma dökmeye başladı. Van Wijnen isimli şirket dünyanın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evlerini üretiyor.


Maliyetleri azaltacak 

Hollanda'nın Eindhoven şehri yakınlarında üretilecek olan evler için şirket, Eindhoven Teknoloji Üniversitesi ile birlikte çalışırken örnek görüntülerinin paylaşıldığı ilk 5 ev için şimdiden çok sayıda talep aldıklarını belirtiyor. Bu yıl içinde üretimine başlanacak olan evler önümüzdeki yıl kiralanmak üzere müşteri karşısına çıkacak ancak şirket yöneticisi Rudy van Gurp evlerin şirkete kazandıracağı kira getirisinden ziyade evlerin üretimindeki düşük maliyete dikkat çekiyor.


3 boyutlu baskı teknolojisinin ülkede az sayıdaki inşaat ustası eksikliğini gidereceğini açıklayan Rudy van Gurp; kullanılan çimento miktarı, üretimde çalışan kişi sayısı ve lojistik giderlerin ciddi bir şekilde azalacağını ve böylece evlerin hem şirket hem de müşteriler için uygun bir bedelle kullanılacağını ifade etti. Yönetici ayrıca üç boyutlu yazıcıda kullanılacak olan çimento karışımının mevcut inşaatlarda kullanılan çimentoya göre çevreye daha az zarar verdiğini de ekledi.


Üretim için kullanılacak olan üç boyutlu yazıcı, özel olarak formüle edilmiş çimentoyu çırpıp adeta bir inşat ustası gibi katmanlar halinde uyguluyor. Evlerin iç ve dış duvarları bu yöntemle inşa edilirken mimarlara da tasarım konusunda ciddi bir serbestlik tanınmış oluyor. Şirketin açıklamasına göre duvarlar tamamlandıktan sonra evlere çekilecek tesisat borularının üretiminde de yine üç boyutlu yazıcılar kullanılacak. Buna ek olarak aydınlatma, ısıtma ve güvenlik uygulamalarının kablosuz sensörlerle evin duvarlarına yerleştirilmesi ve evin ''akıllı ev'' statüsüne kavuşması da yine üç boyutlu baskı teknolojisiyle sağlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim