Anlık Bildirim

Hareketlerinizi başka görüntülerle eşleştiren yapay zeka: Move Mirror

Yapay zeka araçlarının daha fazla kişi tarafından eğlenceli bir şekilde kullanılmasını hedefleyen Google, Move Mirror isimli yapay zeka uygulamasını tanıttı.
Günümüzde yapay zekanın; resimlerdeki nesneleri tanımak, hastalıkları tespit etmek ve otonom araç teknolojisinin temelini oluşturmak gibi pek çok alanda etkileyici işlere imza attığını görüyoruz. Yapay zekayı pek çok alanda kullanan Google ise yapay zekayı son kullanıcılara daha fazla hissettirmek ve eğlenceli hale getirmek için yeni bir uygulama geliştirdi. Move Mirror isimli yapay zeka uygulamasıyla kullanıcılar hareketlerini 80 bin görüntü arasından en yakın görüntüyle eşleştirip eğlenceli gif'ler hazırlayabiliyor.

Eğlenceli yapay zeka uygulaması 

Tarayıcı üzerinden giriş yapılan ve kullanıcıların kameraları ile kullanabildiği Move Mirror ilk olarak kullanıcıların duruş pozisyonlarını tespit ediyor. Omuz, bilek ve kalça başta olmak üzere vücuttaki 17 farklı noktanın konumunu analiz eden yapay zeka daha sonra veri tabanında yer alan 80 bin görüntüyü tarıyor. Son olarak vücuttaki noktaların durumu(örneğin yukarı kaldırılmış kollar veya bacakların pozisyonu gibi) itibariyla kullanıcıya en çok benzeyen görseller sunuluyor.
Tabi kullanıcılar webcam üzerinden yapay zekayı kullanabildikleri için görüntülerin kayıt altına alınıp alınmadığı ciddi endişelere neden olabilir. Google Move Mirror'ın temelinde nesnelerin tanınmasına yardımcı olan ve makine öğrenme modüllerini doğrudan cihaz üzerinde çalıştıran TensorFlow uygulamasının yer aldığını belirtiyor. Yani görüntüler sadece tarayıcı üzerinden işlenirken herhangi bir şekilde sunuculara kaydedilmiyor
Google Move Mirror'ı bağlantıya tıklayarak test edebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim