Anlık Bildirim

Harabe halinde olan 7 tarihi yapının orijinal görüntüsü oluşturuldu

Günümüzde sadece birkaç kalıntıdan ibaret olan ünlü tarihi yapıların döneminde ne kadar görkemli olduğunu hiç düşündünüz mü? Expedia'nın gerçekleştirdiği çalışma tarihi yapılara ışık tutuyor.

Harabe halinde olan 7 tarihi yapının orijinal görüntüsü oluşturuldu Tam Boyutta Gör
 

Yunanistan, İtalya, Mısır ve Meksika gibi ülkeler tarihin bazı önemli dönemlerine ev sahipliği yapmış ve dönemin sanatçıları unutulmaz tarihi yapılar inşa ederek gelecek nesillere miras bırakmaya çalışmış. Tabi bu ünlü yapıların çoğu zamana yenik düşmüş ve sadece harabe halinde bugünlere gelebilmiş. 


Bu haliyle bile her biri her yıl milyonlarca ziyaretçi çeken ünlü tarihi yapıların geçmişte nasıl göründüğünü ortaya çıkarmaya çalışan seyahat şirketi Expedia; NeoMam ve This is Render stüdyolarıyla önemli bir çalışmaya imza attı. Sanatçılar, tarih uzmanları ve modelleme uzmanlarından oluşan ekip 7 ünlü tarihi yapıyı üç boyutlu animasyon şeklinde yeniden tasarladı ve yapıların orijinal görünümüne ışık tuttu. İşte yeniden tasarlanan 7 tarihi yapı:


Parthenon Tapınağı(Yunanistan) 

Yunan mimarisinin en büyük eserlerinden biri olan tapınak, antik dönemde Yunan tanrıçası Athena'nın altından yapılma bir heykeline ev sahipliği yaptı. Günümüzde her yıl milyonlarca turist çeken tapınak, 17. yüzyılda Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları'nda bir hayli zarar görmesine karşın tapınağın sütunları ayakta kalmayı başarmış. 


Nohoch Mul Piramidi

Meksika'nın Quintana Roo eyaletinde yer alan Nohoch Mul Piramidi, dünyanın en büyük ikinci Maya piramidi olarak değerlendiriliyor. İlk yerleşmelerin MS 100 yılına kadar dayandığı piramit 1800'lü yıllarda keşfedildi, 1973'te ise koruma altına alındı. Özellikle dış yapısında önemli deformelerin meydana geldiği piramidin orijinal görüntüsü çok daha etkileyici görünüyor.


 

Largo di Torre Argentina Meydanı(İtalya) 

Dört Roma tapınağının kalıntısına ev sahipliği yapan meydan, 1920'lerde bölgedeki inşaat çalışmaları esnasında keşfedilmiş ve koruma altına alınmış. Ekip meydandaki ana tapınağın yapısına ait verileri analiz ederek kuleyi, orijinal yapısına sadık kalacak şekilde yeniden tasarladı.


 

Güneş Piramiti(Meksika) 

Meksika'daki en görkemli tarihi yapılardan biri olan Güneş Piramidi'nin MS birinci ve yüzyıllar arasında inşa edildiği belirtiliyor. İnşa eden toplumlar ve bölge halkı hakkında çok fazla bilgi sunmayan piramitin dış yapısı tıpkı Nohoch Mul Piramiti gibi deforme olmuş. 


Jüpiter Tapınağı(İtalya)

Göklerin tanrısı Jüpiter'e ithafen inşa edilen tapınak Pompeii antik kentinde dini yaşamın merkezi konumundaydı. Vezüv Yanardağı'nın patlamasıyla birlikte önemli bir kısmı harap olan yapı 16. yüzyılda yapılan kazı çalışmalarıyla yeniden keşfedilmişti.

Luksor Tapınağı(Mısır) 

Nil Nehri kıyısında yer alan ve Mısır mimarisinin en önemli örneklerinden birini oluşturan Luksor Tapınağı MÖ 1380 yılında yapılmış. Zaman içinde önemli bir bölümü yıkılan tapınak çeşitli ekleme ve restorasyon çalışmaları ile günümüze kadar gelmeyi başarmış.

 

Hadrian Duvarı(İngiltere) 

Roma'yı ikiye bölen ve dünyanın en eski savunma setlerinden biri olan Hadrian Duvarı'nın harabe haline gelen ve Milecastle 39 olarak anılan bölümü de ekip tarafından yeniden tasarlandı. Game of Thrones dizisindeki ünlü duvara da ilham olan Hadrian Duvarı, yaklaşık 120 kilometre uzunluğunda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6729 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarih, modelleme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim