Anlık Bildirim

HTC küçülmeye devam ediyor: Gelir yüzde 62 düştü

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC düşüşünü sürdürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü yeni cihazlarla bekleneni veremeyen şirket %62'lik gelir kaybı yaşadı.
2018 yılının HTC açısından oldukça kötü geçtiğini söylemek mümkün. Zira bir zamanlar ismi devlerle anılan şirket çarpıcı bir düşüş yaşamaya devam ediyor. Şirket hala iyimser olsa da, açıklanan mali raporlar gidişatın ne denli kötü olduğunu ortaya koymaya yetiyor.

Yönetimde değişiklik olmuyor

Finansal açıdan HTC'nin, üst üste yedinci yılda da gelirle düşmeye devam ediyor. Ancak geçen yıl yaşanan düşüş daha önce olmadığı kadar sert. Bloomberg analisti Tim Culpan'ın açıkladığı raporlara göre, HTC'nin bir önceki yıla kıyasla gelirleri %62 oranında düştü.

HTC yıllardır, özellikle akıllı telefon pazarındaki payı ve düşen satış rakamları ile mücadele ediyor. Bundan sonra ne kadar mücadele edeceği ise meçhul. Zira bu kötü gidişe rağmen şirketin yönetim katındaki kadrolarda değişiklik olmadı. Cher Wang, kocasıyla birlikte HTC'nin başkanlığını sürdürüyor ve yeni yıla da aynı kadroyla girdiklerini belirtelim. 2019 yılı HTC için en azından akıllı telefon pazarı için ya tamam ya devam yılı olabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9494 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
htc, akıllı telefon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim