Anlık Bildirim
 
Son dönemde donanım dünyası Intel’in 8 çekirdekli Ryzen işlemcilere vereceği Coffee Lake-S cevabını tartışıyor. İlk başlarda sadece Z390 yongasetinde kullanılabileceği öğrenilen işlemcilerin ardından Z370 çipsetli anakartlarda da kullabileceği anlaşılmıştı. Görünen o ki yeni yongalar daha uygun fiyatlı anakartlarda dahi kullanılabilecek.

Son ortaya çıkan görsele göre H310 çipsetli çözümlerde de 8 çekirdekli modeller kullanılabileceğe benziyor. Zira ortaya çıkan ASRock anakartı kutusunda 8 çekirdekli işlemci desteğine dair bir etiket yer almakta. Detay oldukça heyecan verici duruyor.

Her anakart uygun olmayabilir

Eğer alt seviye yongasetlerinde de 8 çekirdekli işlemciler kullanılabilirse firma AMD karşısında oldukça önemli bir avantaj elde edecektir. Buna karşın fiyatı itibariyle H310 çipsetli anakartların VRM yapısı ağabeylerine nazaran daha zayıf ki bu da her anakartta yeni yongaların kullanılamayacağı anlamına geliyor.

Tabi ondan da öncesinde yeni işlemci demek BIOS güncellemesi demek oluyor. Bu açıdan baktığımızda ise bir çok üreticinin uygun fiyatlı anakartlarına üst seviye modeller kadar önem vermediği düşünüldüğünde halihazırdaki anakartların az çok sağlam alt yapıya sahip olanlarında bile Coffee Lake-S’in hayalden öteye geçemeyebilir. Kasaptaki ete yeterince soğan doğradığımıza göre bilginin henüz kesinlik kazanmadığını hatırlayabiliriz. Sizleri gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9293 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
h310, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim