Anlık Bildirim

Güney Koreli telefon şirketleri son 16 yılın en kötü dönemini yaşıyor

Global cep telefonu pazarındaki durgunluk dev şirketleri etkilemeye başladı. Gelen haberlere göre Güney Koreli cep telefonu üreticileri son 16 yılın en düşük satış dönemini yaşıyor.
Dünyanın dört bir yanındaki telefon üreticileri, doymuş pazar nedeniyle satışlarda düşüş yaşıyor. Geçtiğimiz 12 ay boyunca giderek düşen satış rakamları bunun en iyi göstergesi. İlk rapor ise iki dev şirket Samsung ve LG'nin evi olan Güney Kore'den geldi.

Çinli şirketler rekabeti arttırdı

Ülkedeki, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Planlama ve Değerlendirme Enstitüsü'nün Pazar günü yaptığı açıklamaya göre Güney Kore'de cep telefonu ihracatı geçen yıl yüzde 23.2 (4.42 milyar dolar) azalarak 14.61 milyar dolara düştü. Bu rakam, ülkenin 11.36 milyar dolarlık cep telefonu sevkiyatı yaptığı 2002'den bu yana 16 yıldaki en düşük rakam.
Güney Koreli kaynaklara göre ülke en yüksek cep telefonu sevkiyatını 2008 yılında yapmış ve 33.44 milyar dolarlık bir ihracat yapmıştı. O yıldan bugüne kadar geçen sürede ise bu rakam hızla eriyerek 20 milyar doların altına düştü. Büyük resme baktığımızda ise bu düşüşün en büyük nedeni olarak Çin pazarı gösteriliyor. Zira Çinli üreticiler hem performans hem de fiyat açısından kullanıcıları cezbedecek telefonları piyasaya sürmeye devam ediyorlar. Bakalım Güney Koreli şirketlerin bu düşüşü ne kadar süre daha devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6857 kez okundu.
23 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, lg ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim