Anlık Bildirim

Güneş enerjisi destekli elektrikli otomobil Lightyear One, 800 km menziliyle tanıtıldı

Lightyear'ın güneş enerjisi destekli elektrikli otomobilindeki paneller bir saatte 12 km'lik menzil sağlayacak enerji depoluyor. Hızlı şarj desteğine de sahip otomobilin detayları haberimizde:

Güneş enerjisi destekli elektrikli otomobil Lightyear One, 800 km menziliyle tanıtıldı Tam Boyutta Gör

2016 yılında kurulan Lightyear isimli şirket, güneş enerjisi destekli elektrikli otomobilinin tanıtımını yaptı. Güneş enerjisi destekli en uzun menzilli otomobil olarak lanse edilen Lightyear One, dolu batarya ile 800 km'ye kadar yol alabiliyor.

Tepeden tırnağa verimlilik odaklı tasarlanan Lightyear One’ın üzerinde 5 metrekare büyüklüğünde güneş panelleri bulunuyor. Geleneksel panellerden farklı olarak, bu panellerdeki hücreler tamamen bağımsız olarak çalışıyor. Yani tavan veya kaput üzerindeki panelin bir bölümü gölgede kalsa bile diğer kısımdaki hücreler enerji toplamaya devam ediyor. Ayrıca şirketin iddiasına göre bu paneller %20 oranında daha fazla enerji sağlıyor.

Paneller bir saatte 12 km'lik enerji depoluyor

Seyahat esnasında bile güneşten elde ettikleri enerjiyi bataryaya aktaran paneller bir saatte 12 kilometre menzil sağlayacak şekilde enerji depoluyor. Lightyear, geliştirdikleri aracın yılda ortalama 20 bin kilometrelik yolun %40'ını güneş enerjisinden sağladığının altını çiziyor. Lightyear One’ın motor gücü ve bataryası henüz açıklanmadı. Fakat aracın 5 kişilik olduğu ve her bir tekerlekte bulunan bağımsız elektrik motorlarından güç aldığı biliniyor.

Lightyear One’ın bataryası güneş enerjisi dışında şarja takılarak da doldurulabiliyor. 22 kW’lık şarj ile saatte 209 km gibi bir menzil sağlanırken, 75 kW’lık hızlı şarjla da bir saatte 507 km'lik menzil elde edilebiliyor. Lightyear One’ın başlangıç fiyatı 149 bin euro olarak belirlenmiş. Teslimatları 2021 yılında başlayacak araç şimdiden ilk 100 adet siparişi tamamlamış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim