Anlık Bildirim

Google'dan profesyonel fotoğrafçılara taş çıkaran yapay zeka

Google, profesyonel fotoğraf düzenleme işlemini tek başına gerçekleştiren yapay zeka geliştirdi. Yapay zeka, sıradan manzara fotoğraflarını mükemmel fotoğraflara dönüştürüyor.

Google'dan profesyonel fotoğrafçılara taş çıkaran yapay zeka Tam Boyutta Gör

 
Manzara fotoğrafçıları, estetik bir fotoğraf oluşturabilmek için uzun uğraş veriyorlar. Önce kameranın konumunu, ışığını ve kompozisyonunu ayarlıyor; daha sonra da çekilen fotoğraflara sanal düzenlemeler yapıyorlar. Sonuca ulaşana kadar fiziksel ve sanal ortamda çeşitli işlemler gerçekleştiriliyor. Google'ın geliştirdiği yapay zeka tüm bu uğraştırıcı işlemleri otomatik olarak uyguluyor. Sonuç olarak ortaya harika fotoğraflar çıkıyor.
 

Nasıl Çalışıyor?

Yapay zeka orijinal görüntüleri Street View'daki manzara resimlerinden elde ediyor. Tıpkı bir manzara fotoğrafçısı gibi fotoğrafın kompozisyonunu belirleme işleminden başlıyor, görüntü işlemeye kadar tüm iş akışını takip ediyor. Özellikle ilginç olan ise yapay zeka fotoğrafın tamamına filtre ve vinyet uygulamak gibi kolay işlerden kaçınıyor. Fotoğraftaki işlem uygulanması gereken bölümler belirleniyor. Bölümlerine göre dramatik aydınlatmalar, dramatik maskeler ve küçük düzenlemeler ile daha sanatsal görüntü elde ediliyor.

 

Google'dan profesyonel fotoğrafçılara taş çıkaran yapay zeka Tam Boyutta Gör

 
Yapay zekanın eğitimi, profesyoneller tarafından işlenen fotoğrafların ilk hali ve son hali arasındaki farklılıkları veri kümesine dönüştürüyor ve etiketler oluşturuyor. Sistem, profesyonel içeriklerden öğrendiği estetik algısına göre görüntü işleme yeteneklerini geliştiriyor. Eğitim işlemi tamamlandıktan sonra karşılaştığı her fotoğrafa düzenlemeler yapabiliyor.
 
 

Google, oluşturduğu yapay zekanın doğruluğunu tespit etmek için profesyonel fotoğrafçılara Turing testi uyguladı. Fotoğrafçılara çeşitli görseller gösterildi ve hangisinin yapay zeka hangisinin insan tarafından oluşturulmuş olabileceği soruldu. Fotoğrafçılar, yapay zekanın oluşturduğu galerideki resimlerin yüzde kırkının insan tarafından oluşturulduğunu söyledi. Bu sonuç da Google'ın oluşturduğu sistemin başarısını ortaya koymak adına önemli bir yüzde.

 

Oluşturulan yapay zeka henüz halkın kullanımına hazır değil. İlerleyen zamanlarda Google'ın fotoğraf düzenleme uygulaması Snapseed'e böyle bir özellik eklenebilir. Bu sayede tek dokunuşla mükemmel fotoğraflar elde edilebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim