Anlık Bildirim

Google, yapay zeka sorunlarını çözen araştırmacılar 25 milyon dolar dağıtacak

Arama devi Google, yapay zeka teknolojisindeki hataları oldukça hızlı bir şekilde ortadan kaldırmak istiyor. Şirket düzenleyeceği yarışmada araştırmacılara 25 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı.
Yapay zeka (AI), gelecekte pek çok şey yapma gücüne sahip olacak, ancak kontrol edilmediği takdirde çok fazla zararlar da verebilir. Bu nedenle, dünyanın dört bir yanındaki araştırmacılar, bir süredir yapay zeka teknolojisinin potansiyel etik ve sosyal etkilerini araştırıyorlar.

Google AI teknolojisindeki problemleri çözmek istiyor

Google, bu küresel araştırmalardan anlamlı sonuçlar elde etmek ve bazı problemleri olabildiğince çabuk bir şekilde ortadan kaldırabilmek için Google AI Impact Challenge adı verilen bir yarışma düzenleyeceğini duyurdu. 25 milyon dolarlık bir ödül havuzu olan yarışmada, yapay zeka teknolojisindeki problemleri çözen araştırmacılara bu ödülün dağıtılacağı belirtildi.
Ayrıca şirket katılımcılara yapay zekanın nasıl çalıştığına dair kaynaklar vereceğini ve yarışmaya katılanların yapay zeka uzmanı olmalarının gerekmediğini de duyurdu. Bakalım Google'ın bu girişimi yapay zeka teknolojisine dair ne gibi ilerlemelerin kaydedilmesine neden olacak, hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim