Anlık Bildirim

Google yakında ekran alıntısında arama yapma özelliğini sunabilir

Google uygulamasının 10.61 sürümünde ortaya çıkarılan yeni bir özelliğe göre ekran alıntılarında yer alan metinler ve objeler de tıpkı kamerayla çekilmiş gibi Lens ile taranabilecek.
Google yakın zamanda ekran içeriğiyle ilgili iki özelliği bir araya getirerek kullanıcılarına kolaylık sağlayabilir. Bu özelliklerden biri “ekran görüntüsü düzenleme ve paylaşma,” diğeri ise “ekranımda ne var?” şeklinde cihazlarda yer alıyor. 9to5Google tarafından yapılan .apk (Android işletim sistemi uygulama paketi) incelemesiyle ortaya çıkan “Akıllı Ekran Görüntüleri” özelliğine göre, bir ekran görüntüsü aldığınızda bunu direkt olarak paylaşabilmenin yanında bir de Lens ile tarama özelliğine sahip olunacak.
Lens seçildiğinde ekran görüntüsü üzerindeki metinlerde ya da objelerde arama yapmak, metinleri düzenleme yapabileceğiniz yazıya çevirmek ve çok daha fazlası mümkün hâle gelecek. Yeni Lens özelliği ne zaman kullanıcılara sunulacak, hatta sunulacak mı henüz belli değil. Google uygulamasının 10.61 sürümünde tespit edilen bu özellik,umarız yakın zamanda cihazlarımıza ulaşır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim