Anlık Bildirim

Google ve Amazon elektrik faturanızın ne kadar geldiğini öğrenmek istiyorlar

ABD'li teknoloji devlerinden Google ve Amazon, kullanıcılarının elektrik faturaların ne kadar geldiğini öğrenmek istiyorlar. Bunun nedeni ise cihazlarını optimize etmek ve enerji pazarına girmek.
Günümüzde kullandığımız teknolojik cihaz ve hizmetlerin üreticileri hakkımızda çok şey biliyorlar. Ancak bunun daha da ötesine geçme niyetindeler. The Wall Street Journal'ın yayınladığı bir rapora göre Google ve Amazon kullanıcıların evde ne kadar güç tüketimi yaptığını öğrenmenin peşinde.

Enerji şirketi kurma hazırlıkları

Şimdilik iki teknoloji şirketi elektrik sağlamak üzere bir enerji şirketi kurma niyetinde değiller. Ancak bunun bir önceki adımını gerçekleştirerek, kullanıcıların elektrik faturalarını öğrenmek ve akıllı ev aletlerini ona göre optimize etmek istiyorlar.
Pazar hakkında bir fikir edinmek ve size en uygun ürünü sunabilmek için bu detayların önemli olduğunu belirten şirketlerin ikinci adımının ise enerji şirketleri kurmak olacağı söyleniyor. ABD'li dev enerji şirketi olan NRG Energy'nin eski genel müdürü David Crane, 10 veya 20 yıl içerisinde ABD'deki ana elektrik şirketlerinin Google ve Amazon olacağını iddia ediyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim