Anlık Bildirim

Google, resmi Android sitesindeki "Tablet" bölümünü kaldırdı

Teknoloji devi Google'ın, resmi Android sitesindeki "Tablet" bölümünü kaldırması, şirketin artık tablet üretimi yapmayacağı anlamına mı geliyor? Önemli gelişmenin detayları haberimizde.
Android tabletlere olan rağbetin birkaç yıl öncesine göre düşüşte olduğu bir gerçek. Zamanında Samsung ve Motorola gibi şirketler Galaxy Tab ve Xoom gibi cihazlarla tabletleri daha cazip hale getirmeye çalışsalar da Apple iPad'in başarısını hiçbir zaman yakalayamadıklarını söyleyebiliriz. Cihazların büyük ekranları, uygulama geliştiricilerin destek sağlamasını zorlaştırdığı gibi optimizasyon sorunları doğmasına neden oldu.

Google en son tabletini 2015 yılında üretmişti

En son tableti Pixel C'yi 2015 yılında piyasaya süren Google'ın, Tablet tabutuna son çiviyi çaktığını söyleyebiliriz. Zira dev şirket, Android'in resmi web sitesindeki "Tablet" bölümünü tamamen kaldırdı. Android.com adresini ziyaret ederseniz üstteki gezinme çubuğunda "Tablet" bölümünün artık olmadığını göreceksiniz.
Gerek maliyetlerin yüksek olması gerekse de optimizasyon sorunlarının yaşanması, görünen o ki Google'ı Tablet teknolojisinden uzaklaştırmış durumda. Konuyla ilgili olarak Google'dan henüz resmi olarak bir açıklama gelmemiş olsa da, şirketin tüm enerjisini akıllı telefon ve Android işletim sistemine vereceğini düşünmek yanlış olmayacaktır.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim