Anlık Bildirim

Google’ın yeni internet kablosu Afrika ve Avrupa’yı birbirine bağlayacak

Google tarafından kurulan üçüncü su altı internet hattı olacak olan Equiano, Portekiz'den yola çıkarak Güney Afrika'ya kadar yüksek kapasiteli ve yüksek hızlı internet sunacak.
Google tarafından üçüncü özel deniz altı kablo hattı duyuruldu. Avrupa ve Afrika arasında bulunacak bu kablo, Portekiz ve Cezayir arasında bir hattan daha fazlası olacak. Güney Afrika’ya kadar uzanacak hat, yolda farklı noktalarda karaya bağlanacak.
Equiano adı verilen kablonun Portekiz-Güney Afrika arasındaki parçası 2021 yılında hizmete girecek. Yazar Olaudah Equiano’dan adını alan bu hat, muhtemelen yazarın doğum yeri Nijerya’ya da bağlanacak.
Google’ın açıklamasına göre son üç yılda bu alana 47 milyar dolar yatırım yapan firma, teknoloji altyapısını geliştiriyor. Equiano, Google’ın pay sahibi olduğu 14. kablo olurken tamamen firmanın olan üçüncü hat. Google’ın ilk özel hattı olan Curie, Nisan ayında tamamlanmıştı ve Şili ve Los Angeles, ABD arasında bağlantı kuruyor. Diğer kablo olan Dunant, Fransa ve ABD arasında kuruluyor ve önümüzdeki yıl çevrimiçi olacak. Bu tip kablolar, gezegendeki veri trafiğinin yüzde 99’unu oluşturduğundan son derece kritik bir rol oynuyorlar.
Alcatel Denizaltı Ağları tarafından kurulacak olan Equiano kablosu, diğer kablolardan Google’a göre farklı. Türünün ilk örneği olacak olan Equiano, fiber-çift seviyesinde optik anahtarlama yapacak. Diğer kablolar ise hâlâ dalga boyu seviyesinde anahtarlama yapıyor. Google ayrıca yeni hattın Afrika’ya son döşenen hatta kıyasla 20 kat daha fazla ağ kapasitesi olduğunu belirtti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim