Anlık Bildirim

Google'ın katlanabilir cihaz patenti ortaya çıktı

Birbiri ardına tanıtılan katlanabilir cihazlar sizi yeterince tatmin etmediyse, teknoloji devi Google'ın da katlanabilir bir cihaz üzerinde çalıştığını duymak sizi memnun edebilir. İşte detaylar.
Teknoloji devi Google'ın katlanabilir bir cihaz için patent başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Patently Mobile tarafından yayınlanan raporlara göre Google, katlanabilir teknoloji pazarına yeni bir ürün grubu ile giriş yapabilir.

Telefon olup olmadığı belli değil

Başta Samsung ve Huawei olmak üzere, Xiaomi ve Oppo gibi şirketler katlanabilir teknolojilerini kullanıcılarla paylaştılar. LG ve Apple gibi diğer dev şirketler bu teknoloji için henüz erken olduğunu ve olgunlaşması gerektiğini düşünüp beklemede olsalar da, Google bu trende katılmaya hazırlanıyor. Ancak Google'ın patent başvurusu modern bilgisayarlarda kullanılabilecek olan katlanabilir bir OLED paneline işaret ediyor.
Şirketin katlanabilir cihaz konsepti şimdiye kadar gördüklerimizden farklı olarak Z şeklinde katlanıyor. Bu da ekranın iki farklı şekilde büküldüğü anlamı taşırken, bunun iyi bir fikir olup olmadığı ise tartışma konusu. Zira katlanabilir cihazların dayanıklılığı hala sorgulanıyor. Bununla birlikte bu patentin bir telefon için alındığını söyleyemeyiz. Patentte telefon kelimesi geçmiyor ve bu cihazın bir tablet için tasarlanan bir ekran olabileceği de sızan bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim