Anlık Bildirim

Google’ın ilk Pixel modelinin sahipleri firmadan 500 dolara kadar tazminat alacak

Google'ın ilk çıkardığı Android telefonları olan Pixel ve Pixel XL modelleri, bazı kullanıcıların ciddi mikrofon sıkıntıları yaşamalarına sebep olmuştu. Bu kişilerle Google arasındaki dava sonuçlandı.
Google’ın akıllı telefon alanında kendi markasıyla çıkardığı ilk telefonlar olan Pixel ve Pixel XL, bazı kullanıcıların 2018 yılında yaşadığı sorunlar sonucu açtığı davada ana konu olmuştu. Dava içeriğine göre Google, bu kullanıcılara bile bile bozuk mikrofonu olan telefonlar sattı. Bu problem, sahip olan küçük bir kesimin açıklamalarına göre cihaz satın alındıktan kısa bir süre sonra mikrofonların bozulması şeklinde ortaya çıkmıştı.  
Dava süreci devam ederken Google, sorunlu Pixel sahipleriyle anlaştı ve her birine 500 dolara kadar ödeme yapacak. Firma 2017 yılında sorunla ilgili olarak açıklama yapmış ve ses kodeklerine giden lehimlerde kılcal çatlaklar sebebiyle ortaya çıktığını belirtmişti.
Davada bahsedilene göre Google, mikrofonuyla problem yaşayanlara değişim yapmış olsa da aynı problem tekrar ortaya çıkmıştı. Bu problemi birden fazla kez yaşayanlar, 500 dolar alacak kişileri oluşturuyor. Problemi bir kez yaşayanlar ise Google’dan 350 dolar alacak. Google, bu ödemelerin tamamı için 7,25 milyon dolarlık bir fon ayırdığını da belirtti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim