Anlık Bildirim

Google’ın ilk Chrome OS tableti Pixel Slate tanıtıldı

Chrome OS platformunu tabletler üzerinde görmek için yoğun çaba sarf eden Google, bir adım da kendisi atıyor. Google Pixel Slate özellikleri ve fiyatı haberimizde.

Uzun yıllardır Chrome OS platformuna olan yatırımlarını sürdüren Google, alt seviye dizüstü pazarında önemli bir oyuncu haline gelmiş durumda. Bir süredir Chrome OS tablet üzerinde çalışmalar yapan Google bu akşam ilk meyvesini aldı.

Google Pixel Slate özellikleri ve fiyatı

Yıl içinde HP ve Acer gibi firmaların Chrome OS üzerinde çalışan tablet örneklerini görmüştük. Google da kendisinin ilk Chrome OS tabanlı tableti olacak Pixel Slate’i tanıttı.

12.3 inçlik bir ekrana sahip olan Pixel Slate modeli 3000x2000 piksel çözünürlük sunuyor. Ekran çerçeveleri görece kalın tasarlanmışken, metal alaşımlı yekpare gövde Premium hissiyatı arttırıyor. Alt kısımda yer alan manyetik slot klavye bağlantısı için hazırlanmış. Ayrıca bir ekran kalemi de mevcut. Güç butonuna bu kez parmak izi okuyucu da eklenmiş.

Google Pixel Slate tablet modelinde Intel işlemcilere yer verilmiş. İlk dönem Chrome OS bilgisayarlarında düşük seviye Intel ve hatta ARM işlemciler görüyorduk. Zamanla bu gelenek değişti ve artık rekabete ayak uyduracak güçlü konfigürasyonlar karşımıza çıkmaya başladı.

Google Pixel Slate, 4 farklı işlemci konfigürasyonu üzerinde geliyor. Intel Celeron 3965Y işlemcisinde 4GB RAM tercih edilmiş. Intel Core m3-8100Y işlemcisinde ve Core i5-8200Y işlemcisinde 8GB RAM yer alıyor. Sadece Core i7-8500Y işlemcisinde 16GB RAM seçeneği bulunuyor. Depolama kapasitesi ise 32GB SSD'ye kadar çıkıyor. 

Arka kısımda 29MP çözünürlüğünde Sony IMX355, ön kısımda da 8MP çözünürlüğünde Sony IMX319 sensör bulunan tablet modeli 10 saate kadar kullanım süresi sunabiliyor. Google Pixel Slate 599$-1599$ aralığındaki fiyat etiketleri ile satışa sunulacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5444 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, google pixel slate ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim