Anlık Bildirim

Google, dünya çapında 2.5 milyardan fazla aktif Android cihaz olduğunu açıkladı

Teknoloji devi Google, I/O 2019 geliştiriciler konferansında, Android işletim sisteminin dünya çapında 2.5 milyardan fazla cihazda kullanıldığını duyurdu. İşte konunun detayları.
Android, dünyanın en yaygın kullanılan mobil işletim sistemi ve bu konumunu yeni rekorlarla tazelemeye devam ediyor. Google, bugünlerde gerçekleştirilen I/O 2019 geliştiriciler konferansında, dünya genelinde 2.5 milyardan fazla aktif Android cihazın kullanıldığını açıkladı. Bu rakamı Google’ın Android direktörü Stephanie Cuthbertson duyurdu.

Rakamlar 6 ay sonra ilk kez paylaşıldı

Şirket, bu 2.5 milyar aktif Android cihazın, 180 farklı donanım şirketi tarafından üretildiğini belirtti. Bu cihazların hepsi akıllı telefon değil. Zira uçakların koltuk arkalarında kullanılan eğlence ekranları çoğu bile, Android işletim sistemini çalıştırıyor. Şirket 6 ayın ardından bu rakamları açıkladı. Zira en son açıklama Ekim 2018 tarihinde gelmişti.
Son veriler, Google'ın mobil işletim sisteminin en son sürümü olan Android 9 Pie'nın, bu cihazların yüzde 10'unda çalıştığını gösteriyor. Android 8.1 ve 8.0 sırasıyla yüzde 15.4 ve 12.9 oranında. Android 6.0 şu anda yüzde 16.9 oranla pastadaki en büyük paya sahip. Google önümüzdeki aylarda da işletim sisteminin en yeni sürümü olan Android Q versiyonunu başlatacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim