Anlık Bildirim

Google'dan Wear OS’a pil ömrü odaklı yeni güncelleme

Google, Wear OS adını verdiği akıllı saat işletim sistemi için "H" kodlu yeni sürümü yayınladı. Yeni versiyon, batarya ömrü ve uygulamalar arası geçişte gelişmeler vadediyor.
Google Wear OS Version H Güncellemesi Tam Boyutta Gör
 
Google, akıllı saatler için geliştirmeyi sürdürdüğü işletim sistemi Wear OS'un yeni versiyonunu duyurdu. H kod adıyla yayınlanan bu güncelleme ile pil tasarrufu modu açıkken cihazınızı daha uzun süre kullanmaya devam edebileceksiniz. Ayrıca 30 dakika boyunca işlem yapmazsanız saatiniz derin uyku moduna girecek ve güç kullanımı minimum düzeyde tutulacak. Pil düzeyiniz %10'un altına indiğinde ise akıllı saatiniz sadece zamanı göstereceği bir tasarruf durumuna geçiyor. Batarya konusunun akıllı saatler için en önemli noktalardan biri olması bu güncellemenin değerini arttırıyor.

Uygulamalar arası geçiş

Önceki versiyonlarda uygulamalar arası geçiş mümkün değilken, H kod adlı bu yeni güncelleme ile uygulamalar arası hızlıca geçiş yapabilecek ve geri döndüğünüzde kaldığınız yerden işleminize devam edebileceksiniz. Buna ek olarak saatinizi tamamen kapatmak için önce fiziksel tuşa uzun süre basılı tutmanız, daha sonrasında ise açılan menüden Kapat veya Yeniden Başlat seçeneklerinden birine basmanız gerekecek. Yani tuş ile direk kapatmak yerine, akıllı telefonlarımızdaki iki aşamalı sistem gibi bir süreçle akıllı saatinizi kapatacaksınız.

Google’a ait blog sayfasından duyurusu yapılan yeni Wear OS sürümü için dipnot olarak “Cihazınız bu güncelleme için uygun olmayabilir. Güncelleme tarihi üretici firmanız tarafından belirlenecek.” notu eklenmiş. Bazı özelliklerin cihazdan cihaza farklılık gösterebileceği uyarısını da hatırlatan Google, yeni sürümün duyurusunu bu şekilde yapılmış oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim