Anlık Bildirim

Google Play Store'da nakit ödeme uygulaması başlıyor

Arama devi Google, Android mağazası olan Google Play Store'a yeni bir ödeme seçeneği getirdiğini açıkladı. Kullanıcılar artık nakit olarak uygulama veya oyun satın alabilecekler.
Android platformunda, iOS'tan daha fazla uygulama indiriliyor olsa da, gelir açısından bakıldığında Apple App Store'un üstünlüğü görülüyor. Ancak Google bu durumu tersine çevirmeye kararlı. Şirket Google Play Store'da nakit ödeme seçeneğini sunmaya başladı.

Mağaza aracılığı ile nakit ödeme

Şirket kredi kartı kullanmayan veya satın aldığı içeriğin tutarını telefon faturasına yansıtmak istemeyen kullanıcılar için yeni bir ödeme seçeneği sunuyor. Şimdilik Meksika ve Japonya'da kullanıma sunulacak olan bu yöntem "Bekleyen İşlemler" (pending transactions) olarak adlandırılıyor ve kullanıcılar satın aldıkları içeriğin tutarını nakit olarak ödeyebiliyorlar.

Android kullanıcısının bir oyun veya uygulama satın aldığını düşünelim. Google kullanıcıya alternatif bir ödeme seçeneği de sunuyor ve yakındaki bir mağaza ziyaret edilerek Google'ın verdiği ödeme koduyla birlikte bu tutar kasiyere nakit olarak ödenebiliyor. İşlem tamamlandıktan sonra 10 dakika içinde de kullanıcı satın alım işleminin başarıyla gerçekleştiğine dair bir e-posta alıyor. Sistemin dezavantajlarından biri ise yapılan bu ödemelerin iade edilemeyecek olması. Bu durumda da kullanıcılara Play Store kredisi verilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim