Anlık Bildirim

Google Play Protect, en kötü antivirüs aracı seçildi

Arama devi Google'ın, Android cihazlarda yerleşik olan antivirüs aracı Play Protect, AV-TEST tarafından yapılan testlerde en kötü performansı göstererek sonuncu oldu.
Google'ın Android kullanıcılarını saldırılardan korumaya yönelik geliştirdiği, yerleşik antivirüs aracı Play Protect, AV-TEST tarafından yapılan testlerde oldukça kötü puanlar alarak son sıraya yerleşti. Google'ın fena halde çuvalladığı testler, Android kullanıcılarının endişelenmeleri için yeterli doneler sunuyor.

Play Protect testlerde son sıraya yerleşti

Testler, Alman antivirüs ve güvenlik test enstitüsü AV-TEST tarafından gerçekleştirildi. Bağımsız IT-Security uzmanları, varsayılan ayarları kullanarak Android platformu için 21 güvenlik aracını değerlendirdiler.  Bu araçların içinde Google Play Protect, 6'da 0 puan alarak son derece kötü bir performans sergiledi.
Yapılan testlerde Google Play Protect'in, Android platformundaki kötü amaçlı yazılımları gerçek zamanlı olarak sadece %70.1 oranında algılayabildiği ve ortalamanın %97.4 olduğu belirtiliyor. Son dört hafta içinde keşfedilen kötü amaçlı yazılımların ise %49.4'ünü yakalayan Google Play Protect, %96.7'lik ortalamanın oldukça gerisinde kaldı.
Listenin en sonunda yer bulan Google Play Protect, 2 milyardan fazla cihazda yerleşik olarak kullanılıyor. Her ne kadar Google, Play Protect için "dünyanın en yaygın kullanılan mobil tehdit koruma hizmeti" sloganını kullanıyor olsa da performans açısından soru işaretleri taşıdığı bir gerçek. Eğer kötü amaçlı uygulamaları cihazınızdan uzak tutmak istiyorsanız, bu test sonuçlarından sonra, sadece Google Play Protect'e güvenmemenizi tavsiye ediyoruz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7043 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google play protect, antivirüs ve
2 etiket daha av-test Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim