Anlık Bildirim

Google Pixel 4 gelişmiş yüz tanıma sistemine sahip olacak

Google Pixel 4 serisinde parmak izi okuyucu kaldırılıyor ve yerine gelişmiş bir yüz tanıma kombinasyonu getiriliyor. Resmi açıklama Google tarafından yapıldı.

Google’ın önümüzdeki aylarda piyasaya sunmasını beklediğimiz yeni nesil Pixel telefonları ile ilgili önemli bir bilgi paylaşıldı. iPhone X serisi ve bazı Android telefonlarda gördüğümüz gelişmiş yüz tanıma sistemi Google Pixel 4 serisinde de olacak.

Gelişmiş yüz tanıma

Google’ın paylaştığı bilgilere göre gelişmiş kamera sistemi nedeniyle telefonun üst kenarı tamamen bileşenlere ayrılmış durumda. Yani bir çentik tasarımı söz konusu değil ve kalın sayılabilecek bir üst kenar söz konusu.

Bu kısmın en solunda yüz tanıma için ayrılmış bir kızıl ötesi sensör yer alıyor. Hemen yanında özçekim kamerası, ortam sensörleri ve ahize yer alıyor. Ahizenin yanında ise el hareketlerini algılayan Soli radar sensörü bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar el hareketleri ile pek çok fonksiyonu çalıştırabilecek.

Sağ kısma doğru ise nokta projeksiyon modülü, ikinci kızıl ötesi sensör ve aydınlatma sensörü bulunuyor. Bu sistem çok hızlı bir şekilde yüz tanıyarak ekran kilidini açabilecek. Google bu nedenle yeni telefonda parmak izi okuyucuya yer vermeyecek.

Google Pixel 4 ile ilgili bugüne kadar sızan özellikler ise Snapdragon 855 yonga seti, 6GB RAM, 128GB depolama kapasitesi, ana kamera, telefoto lens ve 3D ToF sensöründen oluşan arka kamera şeklinde sıralanıyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim