Anlık Bildirim

Google Lens 1 milyar öğeyi tanıyabiliyor

Arama devi Google'ın en çok kullanılan hizmetlerinden biri olan Google Lens'in artık 1 milyar öğeyi tanıyabildiği açıklandı. Artık çevrenizdeki daha çok şey hakkında bilgi alabileceksiniz.
Google'ın en popüler hizmetlerinden biri olan Google Lens gelişmeye devam ediyor. Şirketin resmi blog  sitesinde yayınlanan bir makaleye göre Google Lens geçtiğimiz yıla oranla tanıyabildiği öğelerin sayısını inanılmaz bir şekilde yükseltmeyi başardı.

Gelişmeye devam ediyor

Yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl ortalama 250 bin öğeyi tanıyan Google Lens'in artık 1 milyar öğeyi tanımlayabildiği belirtildi. Bu genişlemenin, Google Lens'in optik karakter tanıma motorunun daha fazla ürün etiketi okuma konusunda geliştirilmesi sonrasında olduğu ifade ediliyor. Ayrıca akıllı telefonlardan çekilen fotoğrafların da, bu veritabanının oluşmasında etkisi büyük.
Tanımlayabildiği 1 milyar öğe rakamı, Google Shopping üzerinden satılan ürünlere bağlı olduğu için, 90'lardan kalma bir oyun konsolu veya nadir bulunan bir kitap gibi belirsiz nesneleri içermiyor. Ancak merakını gidermek isteyen kullanıcıları fazlasıyla tatmin edecek bir altyapının oluştuğunu söylemek mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim