Anlık Bildirim

Google, “Fast Share” isimli yeni bir dosya paylaşım yöntemi geliştiriyor

Google, Android Beam’in yerini alması amacıyla “Fast Share” isminde yeni bir dosya paylaşım yöntemi geliştiriyor. Fast Share yönteminin ekran görüntüleri ve detayları haberimizde.
Google, Fast Share dosya paylaşım yöntemi Tam Boyutta Gör
Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümüyle birlikte Android Beam dosya paylaşım yöntemi hayatımıza girdi. 2011 yılından bu yana işletim sistemi içerisindeki yerini koruyan Android Beam sayesinde, NFC destekli telefonlar arasında hızlı bir şekilde Wi-Fi veya Bluetooth dosya paylaşımı yapabiliyordunuz. Android Q sürümünde kendisine yer bulamayan Android Beam zaten yeterince kabul göremedi. Google da Fast Share ismindeki yeni dosya paylaşım yöntemini kullanıcılara sunacak.

Tüm dosyalarınızı hızla paylaşın

9to5Google isimli site Fast Share özelliğini, Android Q yüklü Pixel 3 XL üzerinde etkinleştirmeyi başarabilmiş. Haberimizde yer alan görsellerde görebileceğiniz üzere, bir dosyayı paylaşma seçeneğine bastığınızda Fast Share simgesi gözükecek. Fast Share’i kullanmak için Bluetooth ve konum bilginizin açık olması gerekiyor. Daha sonrasında etrafınızdaki Fast Share uyumlu cihazları görüyorsunuz. Bunlardan istediğinizi seçerek dosyanızı gönderebilirsiniz. Android Beam'e kıyasla en büyük artısı NFC gerektirmemesi. İki cihaz Bluetooth ile birbirini tanıyıp Wi-Fi üzerinden dosya aktarımı yapıyor.

Yine aynı kaynağın belirttiğine göre özellik Google Play servisleri içerisinde geliyor. Yani kullanmak için Android Q sürümünde olmanız zorunlu tutulmayabilir. Hatta Chromebook, akıllı saatler ve iPhone’ların bile dahil olabileceği düşünülüyor.

Google, Fast Share dosya paylaşım yöntemi Tam Boyutta Gör

Apple ekosistemi içerisinde AirDrop özelliği kullanıcılar tarafından benimsenmiş durumda. Google da kendi internet gerektirmeyen dosya paylaşım hizmetini yaymaya çalışacak. Android Beam uzun süredir aktif olsa da AirDrop ile kıyaslanamıyordu. Ancak yeni Fast Share yöntemi durumları değiştirecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim