Anlık Bildirim

Google Drive’ın web sürümüne çevrimdışı dosya kaydetme geliyor

Google Drive’ın web sürümüne önemli bir özellik ekleniyor. İstediğiniz dosyalarınızı çevrimdışı kaydederek internet bağlantınız olmasa bile erişebileceksiniz. Detaylar haberimizde.
Google Drive’a çevrimdışı dosya kaydetme Tam Boyutta Gör
Bulut depolama hizmetleri gün geçtikçe çoğu kullanıcının öncelikli veri saklama alanı olmaya başladı. Ancak internete erişimin olmadığı anlarda bazı dosyalara çevrimdışı ulaşma ihtiyacı duyuluyor. Google Drive’ın masaüstü için sunduğu Yedekleme ve Senkronizasyon programı, dosyalarınızın çevrimdışı kopyalarını bilgisayarınızda tutmak için halihazırda kullanabileceğiniz bir araç. Kullanışlılık konusunda ise pek iyi anılmadığını söyleyebiliriz. Google da Drive’ın web sürümüne eklediği çevrimdışı dosya saklama özelliği ile bu soruna çözüm bulmayı amaçlıyor.

Sadece Chrome’da çalışacak

Yeni özellik şimdilik test aşamasında. Bu bağlantı üzerinden isteyen G Suite kullanıcıları betaya kayıt olarak özelliği önceden deneyimleyebilirler. Bireysel kullanıcılar ise özelliğin resmi olarak Drive içerisine eklenmesini beklemek zorundalar. Mobil uygulamaya benzer şekilde, web sürümdeyken istediğiniz dosyayı çevrimdışı kullanılacak şekilde işaretleyebileceksiniz. Tabii ki öncelikle Drive ayarlarından etkinleştirmeniz gerekecek.

Google Drive’ın çevrimdışı kullanımı aslında yeni bir özellik değil. Google Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar ve Çizimler dosyalarını halihazırda Internet’e bağlı olmadığınızda Drive üzerinden kullanabiliyordunuz. Şimdi ise tüm dosyalarınıza erişme imkanı kazanacaksınız. Tarayıcı kısmında Chrome zorunluluğu olduğunu hatırlatalım.

Son olarak Google, Chrome OS cihazlarda özelliğin şimdilik kullanılamadığını aktardı. Tabii ki devam eden çalışmalar sonrasında Chrome OS’a da ekleneceği söylendi. Henüz herhangi bir tarih duyurusu bulunmuyor. Beta aşamasının tamamlanması ardından yeni özellik, tüm kullanıcılara hızla yayılacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim