Anlık Bildirim

Google Çinli üreticileri de lisansa bağlayabilir

Avrupa ekonomik bölgesinde satış yapan Çinli üreticiler yakın zamanda Google uygulamaları için lisans bedeli ödemek zorunda kalacak. Bunun hazırlıkları yapılıyor.

Geçen yıl Avrupa Birliği tarafından haksız rekabet suçlamasıyla 5 milyar dolar ceza kesilen Google, bu yıl birlik çapındaki Android üreticilerine lisanslı olarak uygulama paketleri satmaya başlayacak. Bununla birlikte lisanslama sadece Avrupalı üreticilerle sınırlı kalmayacak.

Kapsam genişliyor

Geçen yıl gündeme gelen bilgilere göre saf Android işletim sistemi her zaman olduğu gibi üreticiler tarafından ücretsiz olarak kullanılacak ve herhangi bir Google uygulaması içermeyecek. Bununla birlikte Google uygulama paketlerini yüklemek isteyen üreticiler ülkeye göre 2.5$-40$ arasında değişen lisans bedelleri ödeyecek.

Google’ın 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren bu politikayı hayata geçireceği ifade ediliyor. Politika sadece Avrupalı üreticiler için mi yoksa burada satış yapan diğer üreticiler de dahil mi tam olarak belli değildi. Google’ın son paylaşımı bunu netleştirdi.

Google Android resmi Twitter hesabından yapılan ve sonrasında hızlıca silinen paylaşıma göre yılın üçüncü çeyreğinden itibaren Çinli üreticilerden de lisans bedeli alınacak. Huawei, ZTE ve Xiaomi gibi pek çok üretici buna dahil.

Elbette Çin’de Google hizmetleri yasak olduğu için bu paylaşımın Çin için olması mümkün değil. Bu bakımdan Avrupa sınırları içerisinde geçerli gibi görünüyor. Bununla birlikte fiyat-performans odaklı olarak çalışan çoğu Çinli üretici için yüksek lisans bedelleri dezavantaj olacaktır. Şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim