Anlık Bildirim

Google Asistan 2018 yılının en zeki sesli asistanı oldu

800 sorudan oluşan testi Google Asistan, Siri vb. sesli asistanlara soran araştırmacılar en doğru yanıtları hangisinin vereceğine baktılar. Google Asistan 2018’in en zeki sesli asistanı oldu.
Google Asistan 2018 yılının en zeki sesli asistanı Tam Boyutta Gör
Sesli asistanlar geliştikçe karmaşık sorulara verdikleri yanıtlar da daha doğru oluyor. Sorduğumuz herhangi bir sorunun önce anlaşılması sonra uygun şekilde yanıtlanması gerekiyor. Araştırmacılarda asistanların bu özelliğini test etmek için bir deney hazırlamışlar. 

800 sorudan oluşan test

Özel olarak hazırlanmış 800 soruluk test Google Asistan, Alexa, Siri ve Cortana’ya ayrı ayrı sorularak gerçekleştirilmiş. Deneyin sonunda Google Asistan en zeki yapay zeka olarak belirlenmiş. Kendisine sorulan soruları %100 anlamış ve %87.9 doğru cevap vermiş. İkincilik koltuğunda ise soruları %99.6 anlayıp %74.6 doğru cevap veren Apple’ın Siri sesli asistanı oturuyor. Daha sonrasında Amazon Alexa %99 - %72.5 ile üçüncülüğe, Cortana %99.4 - % 63.4 ile dördüncülüğe yerleşmiş. Görünen o ki anlama kısmında sorun yokken bazı sesli asistanlar sorulan soruya cevap verme konusunda Google Asistan’a kıyasla oldukça gerideler.

Google Asistan 2018 yılının en zeki sesli asistanı Tam Boyutta Gör

Google’un başarısı oldukça iyi ama geçen senenin değerlerine bakıldığında; Google Asistan %81, Alexa %64, Cortana %56 ve Siri %52 oranlarında doğru cevap verebilmiş. Yani 2017 yılından kıyaslarsak diğer asistanların da hızla geliştiği görülebiliyor. Ancak yakın zamanda Türkçe dil desteğine de kavuşan Google Asistan, liderliği bir süre daha elinde tutacak gibi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14316 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
siri, Cortana ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim