Anlık Bildirim

Google, Android TV kullanıcılarını beklenmeyen reklamlarla şaşırttı

Google beklenmeyeni yaparak hâlinden memnun Android TV kullanıcılarını güncellemesiyle üzdü. Yeni versiyonda reklamlar gören ve bunları kapatamayan kullanıcılar duruma sinirli.
Özellikler ekleyen güncellemeler hepimiz için güzel şeylerdir. Android TV kullanıcıları için ise HDR desteği en sevilenler arasında yer almıştır. Google, bu kadar güzellik yeter dedikten sonra yeni güncellemeyle kullanıcılara kaldıramadıkları reklamlar sundu. 
Bir “pilot program” olarak Sony TV modellerinin en ucuzdan en pahalıya çok sayıda modelini kapsayan güncellemeyle gelen Sponsorlu içerik satırı, kimse tarafından kaldırılamıyor. Bu kimsenin içerisinde Sony’nin bizzat kendisi de yer alıyor çünkü güncellenen destek sayfası, değişikliğin Google tarafından yönetildiğini açıkça belirtiyor. Sony durumu çözmek adına kullanıcılara yeni bir Kısıtlı profil oluşturmalarını ve görmek istedikleri uygulamaları seçmelerini tavsiye ediyor.
XDA-Developers’a Google tarafından yapılan açıklamada şöyle söyleniyor: “Android TV evde eğlenceyi kişiselleştirmek ve optimize etmeye kendini adamıştır. Kullanıcı kitlemizi daha aktif hâle getirmek için yeni imkanlar arıyoruz ve yürüttüğümüz pilot program dâhilinde Android TV ana ekranında sponsorlu içerikleri gösteriyoruz.”
Kullanıcılardan gelen yanıtlara göre bu “kişisel ve optimize” deneyim hiçbirinin hoşuna gitmiş değil. Topluluklarda konuşulanlara göre bazı kullanıcılar Play Servisleri sürümünü geri çekerek reklamlardan kurtulmuş durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16937 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
android tv, akıllı tv ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim