Anlık Bildirim

Gmail değişiklikleri IFTTT ayarlarını olumsuz etkiledi

Gmail üzerinde IFTTT tariflerini sıklıkla kullanıyorsanız kötü haber var. 31 Mart itibariyle pek çok Gmail tetikleyicisi devre dışı kalacak. Detaylar haberimizde.

Akıllı telefon kullanıcılarının belirli tetikleyici etkiler sonucunda belirli fonksiyonları harekete geçirdiği IFTTT uygulaması son dönemin en beğenilen yazılımları arasında. Örneğin gelen tüm SMS’leri Google Drive üzerindeki bir sayfaya tablo olarak ekleyebiliyor ve bunu tek bir ayar yaptıktan sonra yıllarca müdahale bile etmeden sürdürebiliyorsunuz.  

Aksayacak

IFTTT uygulaması ile entegre bir şekilde çalışan 600’den fazla uygulama var. Bunlardan birisi de Gmail. Bununla birlikte Gmail programlama ara yüzünde yapılan bir değişiklik nedeniyle IFTTT uygulaması fonksiyonlarının önemli kısmını yitirdi.

Geliştirici ekip önceki API üzerinden tüm çalışmalarını yaptığı için yeni değişiklik sonrasında adaptasyon sürecinin çok zor olduğunu ifade ediyor. Bu nedenle IFTTT olaylarından sadece email gönderme ve kendine email gönderme çalışıyor.

Bunun haricinde taslak hazırlama olayı ve bildirim gönderme gibi pek çok tetikleyici fonksiyon 31 Mart itibariyle devre dışı kalacak. Bunların daha sonraki çalışmalarla eklenip eklenemeyeceği bilinmiyor ancak şimdilik bu mümkün olmayacak. Kullanıcıların varsa Gmail tetikleyicilerini buna göre gözden geçirmeleri gerekiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim