Anlık Bildirim

GlobalFoundries özelleştirilmiş yongalar için yeni bir iştirak kurdu

Son dönemde özelleştirilmiş yongalara olan talebin artması Global Foundries’i hamle yapmaya itti. Firmanın özel tasarım yapan bölümü artık yeni bir iştirak olarak devam edecek.

Geçtiğimiz aylarda 7nm sürecine daha fazla yatırım yapmayacağını açıklayan ve önemli müşterilerini kaybeden GlobalFoundries, mevcut teknolojilerden en iyi şekilde yararlanmak için yeniden yapılandı.

Avera Semiconductor kimdir?

Firmadan yapılan açıklamaya göre uzun yıllardır özelleştirilmiş yongalar – ASIC tasarlayan bölüm ayrılarak Avera Semiconductor adıyla yeni bir iştirak haline geldi. 25 yıllık tarihinde 2000 tasarım yapan, 850 çalışana sahip olan ve 14nm sürecinde 3 milyar dolarlık gelir elde eden bölüm yeni ismiyle pazarda kendisine pay arayacak.

Avera Semiconductor’ın hedefinde kablolu ve kablosuz ağ ekipmanları, veri merkezleri, yapay zekâ sistemleri, savunma sistemleri ve havacılık sektörü yer alıyor. Diğer taraftan pek bahsedilmese de kripto para madenciliğinde de ASIC sistemler revaçta. Avera bu sektörü de hedefleyecektir.

Avera ağırlıklı olarak 14nm ve 12nm süreçlerinde ASIC tasarımı yapacak. Daha olgunlaşmış teknolojiler arayan müşterilere ise 7nm sürecinde teklifler de sunulacak. ARM işlemciler, performans odaklı SRAM’ler, yüksek performans odaklı gömülü işlemciler gibi pek çok önemli teklifler mevcut.

Ayrıca daha iyi bant genişlikleri, I/O birimlerine darboğazın aşılması, zar alanının ve gecikmenin azaltılması gibi çalışmalar da var. İştirakin patronluğuna ise IBM Microelectronics satın alındığında firmaya katılan Kevin O’Buckley getirildi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim