Anlık Bildirim

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, Google'dan şikayetçi

Avrupa Birliği'nin Google'a verdiği para cezasının ardından arama motoru DuckDuckGo, Google'ın rekabet kurallarını ihlalinin Android ile sınırlı kalmadığını ileri sürdü.

Gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo, Google'dan şikayetçi Tam Boyutta Gör

Geride bıraktığımız haftanın en önemli başlıklarından olan Avrupa Birliği'nin Google'a verdiği para cezası halen sıcaklığını koruyor. Konu hakkında hem Avrupalı yetkililer hem de Google tarafından çeşitli açıklamalar yapılırken gizlilik odaklı arama motoru DuckDuckGo da tartışmalara katıldı. DuckDuckGo'nun iddiasına göre Google'ın rekabet kurallarını ihlal eden davranışları sadece akıllı telefonlardaki arama motoru ve tarayıcı kullanımına ilişkin değil.


''Google rekabet kurallarını ihlal ediyor'' 

Twitter hesabından Google karşıtı açıklamalar yapan DuckDuckGo; Google'ın, Chrome uzantısına yönelik davranışları ile rekabet kurallarını ihlal ettiğini belirtiyor. Şirketin açıklamasına göre Chrome'da yer alan DuckDuckGo arama motoruna ait uzantıyı güncellediklerinde Google, uzantıyı kullanan kullanıcılara ''uzantıyı tamamen devre dışı bırakmak veya önceki ayarları korumak'' isteyip istemediklerini soruyor. DuckDuckGo, Google'ın bu tavrının insanları DuckDuckGo kullanmaktan vazgeçirmeye yönelik olduğunu düşünüyor.


DuckDuckGo'nun ikinci iddiası ise çok daha ilginç. Şirketin belirttiği gibi duck.com alan adı 2011 yılından beri Google'a ait. Üstelik duck.com'a gidildiğinde Google arama motorunun açılış sayfası kullanıcıları karşılıyor. 2008 yılında kurulan DuckDuckGo, Google'ın rakibinin rekabet gücünü kırmak adına duck.com alan adını satın aldığını ve doğrudan kendi arama motoruna yönlendirdiğini iddia ediyor.


''Biz sizi izlemiyoruz'' mottosuyla yola çıkan ve kullanıcıların IP adreslerini kaydetmeyen DuckDuckGo, geçtiğimiz yıl 10 milyar arama barajını aşmıştı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim