Anlık Bildirim
 
Tenisçi dirseği, karpal tünel sendromu ve mouse hastalığı; kasların aşırı gerilmesi ve bu gerilim sonucu kasların zorlanarak hasar görmesi sonucu meydana geliyor. Bu konular üzerinde ise bazı uzman isimler çeşitli bilimsel çalışmalar yapıyor. Danimarkalı bir firma, bu tarz sakatlanmalara sebebiyet verecek davranışlara odaklanan MLI Elbow adlı yeni bir cihaz geliştirme projesi üzerinde çalışıyor.

MLI (muscle load index) Elbow
adlı cihaz elastik yapısı sayesinde kişinin baskın olarak kullandığı tarafın önkol kısmına yerleştiriliyor.

Cihaz kas aktivitesini ve hareket yolaklarını ölçüyor


Cihaz yerleştirildikten sonra kişiler aktivitelerini sürdürüyorlar. Cihaz takılıyken tenis oynayabiliyor, bilgisayar kullanabiliyor, kömür madeninde çalışmak gibi ağır beden gücü gerektiren işleri yapabiliyor ve dilediklerince hareket edebiliyorlar. Bu aktiviteler sırasında da cihazın içindeki modüle bağlı sensörler; kişinin yaptığı hareket yolaklarını ve kas aktivitesini ölçüyor.

Ölçümlerin sonucu da analiz edilmek üzere, yapay zekaya sahip algoritma programına; Bluetooth yoluyla iOS ve Android işletim sistemine sahip cihazlara indirilecek bir uygulama ile aktarılabiliyor.


Yeni cihaz kullanıcılarını uyarıyor


Cihaz eğer kasların zorlanmasına sebebiyet verecek ve kas gerilimini artıracak bir yüklenme veya ileti fark ederse; akıllı telefondaki uygulama ile kullanıcıyı alarm yoluyla uyarıyor. Ayrıca cihaz o anki kas gerilimini de ölçebiliyor ve kasın dinlendirilmesi için kişiye neler yapması gerektiğini de söylüyor.



Bütün bunlarla birlikte kullanıcı sadece telefondaki uygulama tarafından değil, modülün kendisi tarafından da dokunsal geri bildirimlerle uyarılıyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim