Anlık Bildirim

Gerçek klavyeli Commodore 64 Retro konsolu geliyor

Commodore 64 Mini konsolunda işlevsel olmayan bir klavye tercih eden firma tam boy Commodore 64 konsolunda ise kullanılabilir tarzda bir klavyeye yer vermeyi planlıyor.

Son dönemde trendi giderek yükselen Retro oyun konsolları modasına katılan Commodore 64 Mini hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkmıştı. Konsolda eksikliği hissedilen önemli bir bileşen yeni versiyonda kendisine yer bulacak.

Klavye bu sefer çalışıyor

Commodore 64 Mini konsolu içerisinde 64 klasik oyun ile bir dönemin efsanesini yeniden yaşatmayı amaçlıyordu. BASIC ile programlama da yapabileceğiniz konsolun en büyük eksikliği ise entegre klavyenin sadece görüntüden ibaret olması yani çalışmamasıydı. Bu nedenle USB üzerinden harici klavye bağlamak gerekiyordu.

Üzerinde çalışılan tam boy Commodore 64 retro konsolu ise çalışan bir klavyeye sahip olacak. Böylece hem oyun oynarken hem de programlama yaparken harici klavye ihtiyacı ortadan kaldırılıyor.

Bunun haricinde Retro konsol mini versiyonun aynısı olacak. Klasik Commodore oyunları yanında yine BASIC dilinde programlama yapabilme imkânı sunulacak. Firma yeni konsolunu gelecek yılın ortalarına doğru piyasaya sürecek. Fiyat bilinmiyor ancak mini versiyon 80$ fiyat etiketine sahipti.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim